Limba română, întrebare adresată de Iulyka20, 8 ani în urmă

Redacteaza un text in care sa-ti exprimi parerea despre o posibila legatura intre Haplea si peronajele lui I.L. Caragiale. Repede va rogg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rallucuuts
240

Exista o oarecare legatura intre Haplea si personajele lui Caragiale . Observam ca Haplea este un personaj comic , prostut ,care nu baga de seama intamplarile,desi ii se intampla multe el ramane mirat si nu comenteaza nimic,intrand aseseori in acele acte comice fara sa isi dea seama ,din lucruri marunte. Cat despre personajele lui Caragiale,il regasim pe Haplea in urmatoarele ; GOE, MUSAFIRUL (din Vizita),d. Popescu LEFTER, dar si in alte personaje feminine sau copii,batrani,etc,deoarece si Haplea intra adeseori in acte comice.

(poti da exemple de povestiri cu Haplea si de personajele lui Caragiale , mentionand legatura) de exemolu; Musafirul din Vizita ,comportamentul sau pe tot parcursul vizitei fata de IONEL (bland , deranjat dar respectuos ,etc)si Haplea ,cand a ramas cu pantalonii buni scurti deoarece sotia si copilul i l-au scurtat ,iar Haplea are un comportament mirat si nu zice nimic (sau poti spune despre dn POPESCU lefter ,aratandu-l pe Haplea intr-o ipostaza asemanatoare)

Alte întrebări interesante