Limba română, întrebare adresată de cocoloselena704, 8 ani în urmă

redacteaza un text in minimum 150 de cuvinte in care sa argumentezi faca increderea este o valoare umana care poate fii invatata sau nu prin educatie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Aky000
1

Răspuns:

Incredera in sine este o parte din persoana fiecaruia, intr-o masura mai mica sau mai mare. Ea este unul din factorii care determina actiunile si deciziile noastre, prin prezenta sa in subconstientul nostru. Persoanele ce au relativ mai multa incredere in sine tind sa fie deschise si sa nu se gandeasca excesiv la deciziile lor, in timp ce oameni care nu prea au incredere in ei sunt de obicei mai retrasi si timizi si se gandesc mult pre mult atunci cand fac o decizie, lucru care s-a dovedit daunator pe termen lung.

Exista pareri impartite despre daca increderea in sine poate sau nu poate fi invatata si cultivata de-a lungul timpului. In primul rand, se poate spune ca orice lucru, fie el o depeindere fizica sau in anumit mod de a gandi poate fi achizitionat prin cultivarea si exersarea deprinderii. In acelasi timp, unii ar putea spune ca personalitatea unui om, desi poate fi modificata putin, nu poate fi schimbata fundamental, lucru care include dezvoltarea increderii in sine pana la un nivel mare, cand aceasta este la un nivel mult mic. Asa cum am mentionat la inceput, increderea nu poate fi nonexistenta - poate fi in cantitate mai mica sau mai mare.

In conluzie, as vrea sa evidentiez ca toate posibilitatile difera de la persoana la persoana, si metoda de obtinere a increderii in sine se deosebeste la fiecare om.

Alte întrebări interesante