Limba română, întrebare adresată de zsamidicu, 8 ani în urmă

Redactează un text narativ, de 70-100 de cuvinte, în care să inserezi substantivele: perdea, pădure, vioară, delfin, nor. va rog am nevoie in 20 de min va rog


zsamidicu: va rog la si 40 trebuie sa o predau

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de melif2006
2

Răspuns:

Într-o zi plăcuta de primăvară, m-am decis că eu și sora mea sa mergem în pădure sa ne plimbam.

Ne echipam, ne luam mâncare la noi, haine confortabile și plecăm la drum.Ajungem în pădure, mergem ce mergem și vedem o ușă. Fug spre ușă și o deschid cu frica in mine.O deschid și era o perdea, trag perdeaua și văd o lume de nedescris cu copacii de vata de zahar, flori de ciocolata și oameni de turta dulce.Intram entuziasmate pe această ușă și plecăm în explorarea acestei lumii.După ce am mers, am găsit o mare roz, plina cu delfini albi și mov, care dansau și cântau la vioara.Ridic capul și văd nori albi din prăjitură.

Dupa câteva momente incepe a ninge cu zahar pudra, așa că ne luăm rămas bun de la acest tărâm și plecăm înapoi acasă.

Răspuns de dianageorgiana794
1

Răspuns:

Este o zi frumoasa de primavara.Imi iau vioara si plec in padure ,in inima naturii sa compun un cantec pentru ziua mamei mele.O perdea de viorele inunda padurea linistita.

-Hei ,minunatia naturii ,am venit sa ma ajuti in aventura mea.

Padurea murmura linistita si imi raspunde cu ajutorul vantului,mangaindu-mi usor parul.

Pasarelele se aduna in jurul meu vesele si incep a fredona cate o melodie pentru a avea inspiratie in compunerea catecelului.Notele se aseaza usor pe portativul improvizat.Un nor in forma de delfin isi scutura usor capul si imi trimite un salut.Bucuria este in inimile tuturor.Surpriza este gata .

- Cantam toti in cor?

-Da ,raspund vesele pasarile.

Padurea asculta linistita cantecul nostru si aplauda voioase unduindu-se pe ritmurile vesele.

Alte întrebări interesante