Limba română, întrebare adresată de teodora236319291, 7 ani în urmă

redacteaza un text narativ de cel putin 150 de cuv in care sa relatezi o intamplare petrecuta in familie prin care ai depasit gratie intelepciuni parintilor un conflict iscat din senin. vei exprima o emotie, o secventa descriptiva si o secventa dialogata. VA ROGGG

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MarioRo125
1

Răspuns:

Ai răspunsul mai jos !

Explicație:

    Într-o zi de vară , în timp ce ne pregăteam să mergem la plajă , familia mea a fost zguduită de un conflict iscat din senin între părinții mei. Totul a început când mama mea a vrut să ia mașina pentru a merge la plajă , însă tata a refuzat , argumentând că el are nevoie de ea pentru a merge la serviciu a doua zi dimineață. Certurile au început să devină din ce în ce mai tensionate , până când atmosfera de acasă a devenit insuportabilă.

    În acel moment , mi-am amintit înțelepciunea părinților mei care spuneau întotdeauna că este important să te concentrezi asupra soluțiilor , nu asupra problemelor. Așa că , am decis să iau inițiativă și să încerc să rezolv situația. Cu inima care îmi sărea din piept , am intervenit în discuție și le-am propus părinților mei să ne relaxăm și să ne bucurăm de ziua ce ne aștepta , propunându-le să mergem cu toții cu autobuzul la plajă , astfel încât să evităm conflictele inutile.

    Mama și tata au fost uimiți de soluția mea ingenioasă și , după câteva momente de reflecție , au acceptat să mergem cu autobuzul. În timp ce ne așezam în autobuz , m-am uitat la părinții mei și am simțit o emoție de mândrie și bucurie. Am reușit să depășesc un conflict iscat din senin prin înțelepciune și prin capacitatea de a găsi soluții. "Voi sunteți cei mai înțelepți părinți din lume " , le-am spus cu emoție , " vă mulțumesc că m-ați învățat valorile acestea ". Tata a zâmbit și a strâns cu drag mâna mamei. " Tu ești copilul nostru minunat , ne mândrim cu tine " , a spus el cu o voce caldă. Acea zi a rămas o amintire specială pentru întreaga noastră familie , marcată de rezolvarea unui conflict prin înțelepciune și iubire.

Alte întrebări interesante