Limba română, întrebare adresată de iemmmaa, 8 ani în urmă

redactează un text narativ ,,Pe baltă" de 150 de cuvinte în care sa folosești enunțuri asertive, interogative, imperative, exclamative ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albinutza2858
1

Pe balta

Intr-o zi calduroasa de vara, undeva prin jumatatea lui August, Amira, o fata impecabil de frumoasa, cu obrajii rosii, ochii ca natura si un par lung fin blond se pregătește sa mearga la pescuit impreuna cu tatal sau, ca tare isi mai dorea.

Pregătindu-se entuziasmată de cea mai așteptată zi de pana acum a ei, isi ia cu ea ursuletul sau norocos Teddy. Teddy era un urs cu blana foarte stufoasă, și cu niște ochii de culoarea unei noante de negru foarte inchis. Isi lua ursuletul si coboara pe scari auzindu-l pe tatal lui de afara:

-Esti gata, Amira?

-Da, acum vin! raspunde Amira

Se urca in masina impreuna si pornesc catre o balta destul de mare, semana ca un lac, dar nu era, chiar era o balta, dar una neobisnuita. In timp de lasau unditele acolo, Amira curioasa s-a dus mai aproape de lac cand de o data se impiedica de o piatra de mărime medie si care in lac. Ea neștiind sa inoate tipa:

-Ajutor, ajutor, sa ma salveze cineva!

Tatal ei a auzit-o si a sarit dupa ea s-o scoata din balta.

-Amira, esti bine? zise tatal

-Da sunt bine, mulțumesc mult tata!

Tatal raspunse cu un zambet si continua activitatea.

Se lasa seara si ei trebuie sa plece, isi strang lucuririle, si au pornit spre casa, in ceata cea deasa, cu multe amintiri, si plăcute si neplacute

Coroana?

Alte întrebări interesante