Limba română, întrebare adresată de FabyFaby123, 8 ani în urmă

Redactezază o compunere de 15 randuri în care să argumentezi apartenența la genul liric !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de euoeuo
2
eu am terminat clasa a 8a cu 9 54 la romana , deci poti sa ai incredere.
pentru ca sa mai primesti punctaj posti sa spui la inceput o formula pe care o sa primesti punctaj : o sa iti fac un exemplu de opera epica: Autorul Ion Luca Caragiale se REMARCA prin literatura romana si PRIN opera LITERARA (de ex ) Doua loturi.
Acum esti obligat sa enunti definitia: Opera EPICA este opera literara in care autorul isi exprima in mod INDIRECT sentimentele , ideile, gandurile prin intremediul ACTIUNII SI AL PERSONAJELOR.
Apoi introduci opera ta epica pe care trebuie sa faci demonstratia: Opera LITERARA...... DE .... este o OPERA EPICA , deoarece prezinta toate particularitatile sale. (adica are toate elementele pe care trebuie tu sa le demonstrezi)
Acum introduci TRASATURILE OPEREI EPICE: Actiunea este simpla(daca nu se intampla mare branza) sau dinamica(daca are actiune ampla) dupa ce ai zis asta esti obligat sa spui rezumatul textului pe care faci demonstratia.
Dupa zici de coordonatele spatio-temporale ( unde se petrece actiunea si timpul )
dupa spui de numarul personajelor (relativ mare, mic , mare, depinde) si apoi spui care unt cele principale si cele secundare.
dupa zici de modurile de expunere (iti spun un secret, NARATIUNEA ESTE MEREU UN MOD DE EXPUNERE PREZENT IN OPERA EPICA, PE LANGA EA MAI AI: descriere, monologul( cand vb singur autorul acolo) dialogul)
DUPA SPUI DE NARATOR CUM E EL OBIECTIV (IN TEXT VB LA PERS A 3 SAU SUBIECTIV VB LA PERS 1)
astea sunt toate trasaturile.....
apoi faci o frumoasa incheiere: prin toate aceste trasaturi am demonstrat ca opera luterara... de ..... este o opera epica .
acum o sa stii sa iti faci tema
Alte întrebări interesante