Limba română, întrebare adresată de adinazecheru, 9 ani în urmă

redactreaza o compunerende 150-250 dr cuvinte in care sa exprimi importanta cunoasterii istoriei poporului roman

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vladutanghel20
0

În istorie, până în sec. XIX, românii au deținut endonimul de rumâni (termen istoric învechit) și exonimul de vlahi, olahi sau valahi (care în limbile popoarelor înconjurătoare însemna români : în Bulgaria, precum și în unele regiuni din Serbia (Timoc), Grecia,[39] Macedonia și Cehia,[40] exonimul acesta este utilizat încă astăzi). Refuzul multor istorici străini de a folosi substantivul « Români » sau adjectivul « române » pentru a desemna populațiile sau statele românești anterior anului 1859, este din punct de vedere istoric neîntemeiat, deoarece « Români » este atestat încă din sec. XVI[41], și deoarece adjectivele « Germane » sau « Italiene » sunt folosite curent de aceiași istorici pentru a denumi statele și populațiile din Imperiul Germanic sau din Italia dinaintea apariției statelor unitare german și italian în 1871.

Denumirea de „români” pentru vorbitorii limbii române, este timpuriu atestată atât în Transilvania, în Țara Românească, Dobrogea, cât și în Moldova dintre Carpați, Nistru și Mare, nu numai de cronicari moldoveni precum Miron Costin[42], Ion Neculce sau Grigore Ureche, ci deasemenea de umaniștirenascentiști din secolul al XVI-lea care, fiind în majoritate trimiși ai Sfântului Scaun, au călătorit în aceste ținuturi[43].


BooksLover01035: Ai copiat
adinazecheru: Trebuia ca un text argumentativ in care trebuia sa precizezi importanta cunoasterii istoriei poporului nostru.
BooksLover01035: Ți-l fac eu dacă vrei, dacă îmi dai mai multe puncte sau coroană
adinazecheru: Ok
Răspuns de BooksLover01035
0
   În opinia mea, este foarte important să cunoaștem istoria poporului nostru și a zonei în care trăim.
   În primul rând, prin vene de curge sângele strămoșilor noștri care au luptat pentru independența României. Suntem rezultatul unei istorii ample și, dacă nu avem habar de istoria poporului nostru, este ca și cum nu ne-am cunoaște familia. 
   În al doilea rând, dacă ne știm trecutul, nu vom repeta greșelile pe care le-au făcut cei dinaintea noastră. Astfel, vom fi deschiși spre viitor și vom avea o țară mai bună.
   Așadar, este foarte important ca un om să îți cunoască istoria țării sale.
Alte întrebări interesante