Limba română, întrebare adresată de marinalina60, 9 ani în urmă

Redeacteaza o compunere avand ca sprijin enunturile urmatoare :
•,, Invidia urateste sufletul si chipul "
• ,, Iar ridica mana "
• ,, Te ajut eu la geografie "
• ,, Gresesc ! Este o fata harnica si desteapta "
• ,, Georgiana este o colega buna "
Dau coroana ;)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de magdalenamaria01
0
                                             Invidia si omul

Omul uraste invidia si invidia uraste omul. Din pacate invidia este in noi iar invidia ne deschide usi care ar trebui sa fie inchise pe veci caci sunt doar iluzi ale minti noastre.
De exemplu ai o colega Georgiana . Nu o suporti pentru e mult mai isteata si mai frumoasa decat tine .Aici invidia isi face loc si iti tot spune ,, Iar ridica mana" sau ,, Iar sta multa lume cu ia iar cu tine nu sta nimeni". De fapt tot cea ce gandesti tu urat despre o persoana este cea ce gandeste invidia sau prietena ei cea mai buna gelozia.Din pacate nu multe persoane se trezesc la realitate si uita ca ar trebui sa fim buni . De exemplu intr-o zi oarecare veni ca Georgiana nu stie ceva la geografie invidia spune pe loc,, Ce bine nu o sa mai ia inca un 10; e timpul sa invati bine ca sa o intrecem sa-i aratam cine e mai bun.". Tu in acel moment nu trebuie sa o asculti ci sa te trezesti din somnul tau si sa ii spui,, Gresesc ! Este o fata  harnica si desteapta .". In acele momente invidia va incerca sa te faca sa iuti ceace ai vis , sa te faca ca ai o prostie da, tu trebuie sa ii spui ,, Georgiana e o colega buna ".
In acel moment ca sa o zdrobesti de tot pe invidie  te vei duce la Georgiana si ii vei spune,, Te ajut eu la geografie." De acum invidia a murit iar tu esti liber sa faci cea ce iti doresti.
In cocluzie invidia uraste sufletul si chipul omului care ti-ar putea fi prieten.
    


magdalenamaria01: sper sa te ajute
magdalenamaria01: daca sunt greseli de exprimare sau gramatica , imi cer scuze
marinalina60: Nu-i nimic , oricum multumesc ! 
Alte întrebări interesante