Redectateaza o compunere in care sa-ti exprimi opinia despre scoala.
Răspunsuri la întrebare
Salut !
✽✽✽✽✽
Cerință: Redactează o compunere în care să-ți exprimi opinia despre școală.
Argumentarea unei opinii este tipul de text prin care se demonstrează un punct de vedere cu privire la o anumită temă, în cazul noastru, școala.
Părțile unei compuneri sunt:
- Introducerea - precizarea evenimentului la care te vei referi în compunere; prezentarea reperelor de timp și spațiu în care are loc aceasta;
- Cuprinsul - evidențierea aspectelor care te-au impresionat în mod pozitiv, într-un mod plăcut sau negativ; redarea emoțiilor și a sentimentelor trăite și motivarea acestora, cu ajutorul mijloacelor lingvistice adecvate: interjecții, vocative, exclamații retorice, interogații retorice, elementele nonverbale ș.m.d;
- Încheierea - formularea unei opinii, concluzii;
Strucutra unui text argumentativ:
- Introducere - să precizezi tema enunțată în cerință, o opinie generală;
- Cuprins - să prezinți două argumente pentru susținerea opiniei;
- Încheiere - să reiei și să întărești ipoteza;
Într-o asemenea argumentare trebuie să utilizezi conectorii argumentativi: cuvinte sau structuri specifice unui astfel de text: în opinia mea, în primul rând, din punctul meu de vedere, în al doilea rând, așadar, deci, sunt cu părere că, pe de altă parte, totuși ș.m.d.
În opinia mea, școala are un rol primordial în formarea noastră, deoarece aceasta reprezintă un spațiu simbolic în care omul primește o educație aleasă, acumulează cunoștințe și informații pe care învață să le utilizeze în mod practic pentru a fi apt de a răspunde, în viitor, cerințelor societății căreia îi aparține.
În primul rând, consider că, școlaritatea își extinde semnificația pe parcursul întregii vieți, dincolo de forma de învățământ absolvită. Cred că nu există elev care să accepte cu bucurie ideea că are de făcut teme. Cum altfel, când acasă te așteaptă atâtea și atâtea modalități distractive de a-ți petrece timpul liber, când ai atâtea alte opțiuni ? Și parcă totdeauna temele sunt prea multe, prea complicate, prea consumatoare de energie și de timp.
Pe de altă parte însă, dacă mă gândesc mai bine, de multe ori, doar chinuindu-mă acasă cu diferite exerciții sau probleme am înțeles pe deplin anumite noțiuni, iar efortul m-a făcut motivat și mi-a dat satisfacții pe care nu le-aș fi trăit daca nu aș fi încercat. După absolvirea claselor primare, ne îndreptăm către gimnaziu, apoi către liceu și facultate, îmbunătățind mereu bagajul de informații. Totuși, educația nu se încheie odată cu absolvirea formelor de învățământ alese și integrarea lor pe piața muncii. Viața oferă în continuare noi oportunități de învățare, devenind școală pentru fiecare om.
În al doilea rând, instituția de învățământ trebuie respectată pentru că din cadrul acesteia pornește conturarea personalității umane și dezvoltarea intelectuală. De aceea, este necesar să le fim recunoscători dascălilor noștrii care ne-au ghidat învățarea în cadrul școlar. Adeseori, aceștia se constituie drept modele care rămân în amintirea elevilor cu diferite vorbe alese, sfaturi bune sau comportamente profund umane.
În concluzie, consider că școlarizarea reprezintă fundația pe care se construieșt viitorul fiecăruia.