Matematică, întrebare adresată de mikerowwe4p6977k, 9 ani în urmă

Reducand termenii asemenea din 4(x²-3x-4)-3(x²-4x-5)-2(3x²-3x+4) se va obtine...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EagleEyes
17
4(x²-3x-4)-3(x²-4x-5)-2(3x²-3x+4) =

= 4x
² - 12x - 16 - 3x² + 12x + 15 - 6x² + 6x - 8 =

= 4x²- 16x - 3x² + 15 - 6x² + 6x - 8 =

= -5x² - 16 + 15 + 6x - 8 =

= - 5x² - 9 + 6x
Răspuns de Chris02Junior
3
=x^2 (4-3-6) + x( -12 + 12 +6) -16 +15 - 8 =
-5x^2  +  6x  -  9 si se mai poate descompune in factori dupa radacinile ecuatiei atasate, dar nu s-a cerut aici.
Ar fi -5(x-x1)(x-x2), unde x1,2 sunt radacinile pt -5x^2 + 6x - 9 = 0.
Alte întrebări interesante