Geografie, întrebare adresată de anabel13, 9 ani în urmă

Referat -animale pe cale de diasparitie din europa.Va rog mult am nevoie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de parazitiifun
4
Europa este un continent care, din punct de vedere al faunei, este destul de vulnerabil.
Multe animale se luptă să nu dispară de pe fața pământului. Dintre acele animale se numără zimbrul, cel mai greu animal erbivor de pe uscat din acest continent.
O altă viețuitoare vulnerabilă este hoitarul sau vulturul egiptean, care a fost introdus în Europa cu mult timp în urmă. Această pasăre are o deosebită importanță în mitologia egipteană.
O altă pasăre pe cale de dispariție este gâsca cu gât roșu. Această viețuitoare migrează în zona litorală nordică a Bulgariei, reprezentând una dintre cele mai rare specii de gâscă din lume.
Balaurul dobrogean este numele dat celei mai mari specii de serpi neveninosi de pe teritoriul României.
Șoimul dunărean este o altă victimă ce se încadrează în categoria viețuitoarelor pe cale de dispariție. În încercarea de a salva această specie, au fost amplasate 14 cuiburi artificiale în zone împădurite, învecinate cu ariile de stepă. Dacă unele cuiburi au fost deteriorate, altele au fost furate, astfel că rezultatele proiectului au fost sub așteptări.
Totodată, și aspretele, o specie de pește de apă dulce, riscă să nu mai existe în mediul acvatic din cauza pescuitului și amenajărilor hidrocentralelor de pe cursurile râurilor.
Râsul este și el pe cale de dispariție, deoarece un număr foarte mare al acestora reprezintă un pericol pentru comunitatea locală.
Amintind aceste animale, putem completa cu faptul că lista continuă și că dacă nu se vor lua măsuri eficiente în prevenirea dispariției unor specii din cadrul faunei, Europa, dar și celelalte continente, vor beneficia doar de restul speciilor de animale rămase în viață.      
Alte întrebări interesante