Ed. tehnologică, întrebare adresată de butoiandrei2014, 8 ani în urmă

Referat cu transportul si distribuirea energiei electrice
Cel puțin 150 de cuvinte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cosminaciurcau
5

Răspuns:

Folosirea energiei electrice în cele mai diverse sectoare ale activității umane implică prezența a trei procese de bază: producerea, utilizarea/consumul și transferul de la locul de producere la locul de consum. Producerea energiei electrice are loc prin transformarea altor forme de energie  (termică, hidraulică, nucleară, chimică, mecanică, solară, etc.).

Energia este utilizată în receptoarele electrice – elemente care transformă energia electrică primită (energia de alimentare) în altă formă de energie (mecanică, tehnică, etc.) în scop util. Energia electrică este transferată de la locul de producere (sursă) la locul de consum, în vederea alimentării receptoarelor.  Sistemul electroenergetic (SEE) reprezintă ansamblul instalațiilor electrice de producere, transport, distribuție și utilizare a energiei electrice, la nivel național, având un regim concomitent de producere și consum de energie electrică, începând cu generatorul din centrala electrică și terminând cu ultimul receptor.

Prin consumator de energie se poate înțelege: – ansamblul instalațiilor electrice de distribuție  utilizare aferente unui agent economic, unei instituții, unei colectivități (inclusiv cele familiale) ; – persoană fizică sau juridică având în proprietate și exploatare instalațiile menționate

Alte întrebări interesante