Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Referat)
Cum va arata lumea dupa pandemie! Urgenttt va roggggg​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de evelyn510
4

Răspuns:

lanțurile de producție și distribuție pentru că acestea sunt cele mai importante pentru modul în care a fost alcătuită lumea ultimilor 75 de ani.

Politicienii de la finalul anilor ‘40 și-au dat seama că cele două războaie mondiale au pornit, în fond, de la temerile fiecărei națiuni cu privire la accesul la resurse pe care le considerau vitale. Uniunea Europeană a fost creată tocmai pentru a garanta accesul la aceste resurse (cărbune, fier etc.), apoi mecanismele au fost extinse regional și chiar global – cu rezultatul că nu am mai avut un război mondial în toată această perioadă.

După încheierea războiului rece, cele două blocuri – capitalist și fost comunist, separate din punct de vedere economic până atunci – s-au grăbit să lege lanțurile de producție și distribuție atât din motive economice (costuri mai mici, piețe noi de desfacere), cât și politice: s-a sperat că dezvoltarea unei clase de mijloc în Rusia și China va duce automat și la o democratizare pașnică a acestor țări.

Pacea a fost (și este încă) una fragilă, pentru că profiturile miliardarilor care investesc în China se duc în paradisuri financiare, baza de taxare a statelor vestice scade, iar regimurile dictatoriale s-au întărit, începând să-și exporte și doctrina etatistă și iliberală prin capete de pod precum Ungaria și alte țări grăbite să îmbrățișeze atât banii veniți din Est, cât și autoritarismul.

Explicație:

nu stiu sigur daca e bine...

sper ca te am ajutat!

Alte întrebări interesante