Limba română, întrebare adresată de Gabriela200715, 8 ani în urmă

referat de 10-12 rânduri despre un joc pe care îl jucau copiii în secolul 19​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristeatet19
1

Răspuns: Prin cartierele sărace, de la marginea Bucureștiului, puteai vedea la început de secol, băieți și fete deopotrivă, alergând după câte un cerc metalic, pe care îl împingeau cu un băț. Bețele, dragi copii, au fost multă vreme jucăriile fantastice și inepuizabile, ce se puteau transforma cât ai clipi, din sabie în cal nărăvaș, în undiță sau în lopată, după imaginația și nevoile celui sau celei ce-l ținea în mână.Copiii de la începutul veacului aveau ca și azi, păpuși, mașinuțe, seturi de construcție și de ceai, dar mai ales, soldăței de tablă, trenulețe, mașinuțe și jucării cu arc, capabile să se miște singure. Aceasta a fost minunea începutului de secol: arcurile și rotițele ce făceau jucăriile să prindă viață.

Explicație:

Răspuns de ro634r
1

Răspuns:

Unul dintre jocurile populare ale copiilor din secolul 19 era numit "Țară, țară, vrem ostăși". Acest joc implica alegerea unui lider al jocului, care apoi împărțea copiii în două echipe. O echipă juca rolul țării, în timp ce cealaltă echipă juca rolul ostășilor.

Scopul jocului era ca ostășii să încerce să prindă toți membrii echipei țării, în timp ce membrii echipei țării încercau să fugă și să scape de ostăși. Echipa care reușea să captureze toți membrii echipei adverse câștiga jocul.

Jocul "Țară, țară, vrem ostăși" era popular deoarece era distractiv, implicând alergare și strategie, și putea fi jucat în orice spațiu deschis. Acest joc a fost, de asemenea, o modalitate pentru copii de a-și dezvolta abilitățile fizice, dar și de a-și exersa abilitățile de coordonare și de comunicare.

În plus, jocul "Țară, țară, vrem ostăși" a permis copiilor să-și folosească imaginația și creativitatea, deoarece puteau să improvizeze reguli și să adapteze jocul în funcție de spațiul disponibil sau numărul de jucători.

Astfel, acest joc a fost o modalitate populară de a petrece timpul liber în secolul 19 și a avut un impact pozitiv asupra dezvoltării fizice, sociale și cognitive a copiilor care l-au jucat.

Alte întrebări interesante