Religie, întrebare adresată de Geluro, 8 ani în urmă

Referat despre Arta Religioasa.
Dau Coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de hollywoodro
1

ARTA RELIGIOASA SI IMPORTANTA EI

Picturile religioase aduc istoria la viata.

Picturile religioase au avut o importanta majora inca din cele mai vechi itmpuri. Acestea erau efectuate din perspectiva indivizilor care faceau parte din anumite grupari religioase. Picturile realizate in secolul I si II erau puternic influentate de realitatile economice si sociale.

Picturile crestine au aparut in secolul II si erau puternic inspirate de motive romane si prin ele transmiteau anumite motive si credinte. Picturile islamice si budiste au aparul in secolul V si VI iar inspiratia lor a venit din factori socio – economici dar si din declinul imparatului bizantin. Sculptura este o forma de arta religioasa care este acceptata pe scara larga dar cu toate astea unele culturi au preferat utilizarea picturilor pentru a ilustra anumite evenimente biblice.

Prin tablourile religioase se aduce la viata evenimente din istorie care sunt inspirate din religie. Pictorii trebuie sa foloseasca anumite culori , texturi si stiluri pentru a aduce la viata istoria. Pictura Fecioarei Maria care il tine in brate pe Isus ne arata dragostea de mama. Pictura rastignirii lui Isus este o alta opera importanta in viata religioasa. Atat Biblia cat si alte carti religioase ne obliga sa ne utilizam imaginatia pentru ca sa putem vizualiza anumite scene.

In general tablourile religioase sunt utilizate pentru a exprima un mesaj moral.

Alte întrebări interesante