Studii sociale, întrebare adresată de Marian9815, 8 ani în urmă

Referat despre bullying-ul sau discriminarea persoanelor cu HIV/SIDA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Candy48
1

Am parcurs un drum lung în înțelegerea noastră despre HIV și SIDA, dar discriminarea împotriva persoanelor cu HIV/SIDA este încă rampantă. Progresele în cercetare au făcut posibil să trăiești cu boala, așa cum fac oamenii cu alte boli cronice. Dar cea mai mare provocare pentru mulți oameni este încă stigmatizarea care însoțește boala.

Studiile arată că persoanele cu sprijin social puternic sunt mai puțin susceptibile de a se simți stigmatizate decât cei care sunt izolați. Dacă nu vă simțiți confortabil să căutați confort de la prieteni și familie, contactați departamentul local de sănătate publică pentru a găsi grupuri de sprijin pentru HIV în comunitatea dvs. Dacă aveți deja o rețea apropiată, luați în considerare să vă oferiți voluntar pentru a oferi sprijin celorlalți bolnavi de HIV.


Candy48: Puteți alege cui să spuneți despre starea dumneavoastră HIV. Nu toți prietenii tăi și cei dragi trebuie să știe. Trebuie să vă gândiți cine vă poate oferi sprijinul și confortul pe care îl meritați. Deși poate fi stresant să vorbești, să poți avea încredere în oamenii în care ai încredere și să obții sprijinul pe care îl meriți va fi o ușurare enormă. De asemenea, este bine să ne amintim că nu poți controla prejudecățile altora; pregătiți-vă pentru posibile reacții negative, cel puțin la început
Alte întrebări interesante