Biologie, întrebare adresată de ILIESCUMARIAGIU, 9 ani în urmă

referat despre conopida ( ce fel de frunza are , ce fel dee radacina are .... si asa mai departe) . va rogggggg!!! dau fundita la primul raspuns!!! 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Sâsâită123
4
Conopida face parte din familia Cruciferelor, al carei nume provine de la forma florilor acestor legume, cu 4 petale si in forma de cruce greceasca.
-  Conopida poate fi transformata in faina si folosita pentru pregatirea blatului de pizza sau pentru biscuiti cu un continut caloric mai scazut.  
- Conopida este o floare care nu s-a dezvoltat complet. Cu cat florescentele sunt mai albe, cu atat este mai buna. Sunt de evitata conopidele care au pete galbene sau negre.
Conopida se trage din varza salbatica si se spune ca ar fi aparut pentru prima data in Asia, cu foarte mult timp in urma.Abia prin anul 600 i.Hr. conopida a devenit populara in zona Marii Mediterane, cu precadere in Turcia si in Italia.
 Conopida este o planta iubita si studiata de matematicieni, pentru ca este compusa din elemente ce arata intocmai ca niste fractali. Una dintre proprietatile fractale ale conopidei este ca fiecare buchetel este similar ca aspect cu intregul pe care-l formeaza toate buchetelele

astea sunt doar niste idei/curiozitati :D

Alte întrebări interesante