Referat despre Delta Dunării .
dau coroniță ....
Răspunsuri la întrebare
Coroana!! Mersy și spor!
Răspuns:
Delta Dunării,
Delta Dunării, se află în Dobrogea, România și parțial în Ucraina este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europei. Are o suprafață de 4.178 km²-5.762 km², ea mai este poziționată în Județul Tulcea. Ea mai are aproape 5.500 de viețuitoare care locuiesc în acea zonă, dintre care și 1839 de plante. Vegetația Deltei Dunării este prepoderent specifică zonelor umede. Delta crește an de an cu aproximativ 40m². În momentul de față suprafața are 10% de pământ ( zona uscată). peste 3.000 de km² sunt reprezentați de ecosisteme naturale, actatice, terestre, destinate reconstrucției ecologice. Aceste zone sunt incluse în patrimoniul UNESCO, în cadrul programului ,,Omul și Biosfera".
Flora:
Vegetația Deltei Dunării este preponderent specifică zonei umede, 78% fiind reprezentată de: stuf, rogoz, papură, salcie pitică. Este de menționat faptul că, în Deltă se găsește cea mai înaltă zonă compactă de stuf din lume, având ca suprafață 1.750 km². Pe marginea canalelor putem întâlni o varietate de nuferi: albi sau galbeni.
Fauna:
Suprafața mică de uscat a făcut ca aici să se concentreze o faună preponderent reprezentată de pești, amfibieni( broaște), reptile și păsări. Noaptea răsună de zgomotul provocat de amfibieni, aici găsindu-se numai puțin de 10 specii, acestea fiind: broasca râioasă verde, broasca de lac mare, broasca râioasă brună, buhaiul de baltă sau brotăcelul de copac.
Ariile Protejate:
Delta Dunării cuprinde 20 de zone strict protejate, care însumează o suprafață totală cuprinsă în total de 50.000ha (hectari).
Sper că te-am ajutat :)!