Limba română, întrebare adresată de iza45, 9 ani în urmă

referat despre descoperirile științifice ale grecilor . te rog ajutama

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Adelina1998
6
Informaţiile scrise privindaceste contribuţii sunt cuprinse în magistrala „Geografie” a lui Strabon, scrisă de către acesta în secolul 1 d.Ch. Homer remarcă stelele care nu apun niciodată şi numeşte cercurile descrise de acestea pe sfera cerească „cercuri arctice”. Între ele, Homer remarcă Ursa, cea mai strălucitoare constelaţie din cercul de stele mereu vizibile pe bolta cerească a Greciei.

Thales din Milet, unul din cei 7 înţelepţi ai Greciei, a cărui viaţă se desfă-şoară cel mai probabil între anii 624-548 î.Ch. a iniţiat la Greci studiul sistematic al naturii şi al matematicii. Întemeietor al şcolii Ioniene, Thales consideră apa ca ele-ment fundamental în Univers. Referitor la structura acestuia, Thales afirma (în opi-nia lui Strabon) că: „Pământul, centrul Universului, are forma unei farfurii întinse ce pluteşte pe apă. Deasupra lui se găseşte bolta cerului, fixă şi solidă, de care sunt prinse stelele. Apa, elementul primordial, ...






Grecia-Istoria medicinei

Grecia-Istoria medicinei - Surse de informare pentru medicina greacă sunt:
a) Literare – „Iliada” şi „Odisea” de Homer; „Corpus Hippocraticum”; „Historiile” lui Herodot, „Theogonia” de Hesiod, operele filosofilor.
b) Arheologice – descoperirea Troei (H. Schliemann, 1870), palatului Cnossos (A. Evans, 1900), asclepeionului din Epidaur (1881-1887).


Arhitectura greciei antice

Arhitectura greciei antice - Din fuziunea popoarelor preelenice cu grupari migratoare –aheeni,dorieni, ionieni- s-a constitut, in jurul anului 1100 i.e.n., poporul grec. Pana catre anul 700 i.e.n., grecii au adus o viata patriarhala, bazata pe o organizare tribala. Treptat, ca si in cazul altor civilizatii, s-au conturat trasaturi proprii societatii sclavagiste.




Roma antica - Grecia antica

Caracalla va ramane in istorie in deosebi prin Constitutio Antoniniana din anul 212, prin care acorda cetatenie tuturor oamenilor liberi din imperiu, cu putine exceptii. Participarea la guvernare era egala pentru toti si nu se mai faceau deosebiri intre Italia si provincii.

Marile descoperiri geografice

Marile descoperiri geografice - Principalele cauze pentru care aceste mari descoperiri geografice au avut loc sunt: - dezvoltarea comertului;- aparitia capitalului care investit aducea profit; - realizarea comertului de catre negustori prin navigatie. Marile descoperiri geografice


Structura sociala si modul de viata In Grecia

Atena si Sparta , care aveau sisteme diferite , erau de departe cele mai renumite societati de tip cetati-state . Se pare ca stilul de viata al cetatii Atena era cu mult mai tipic pentru civilizatia greaca dacat cel al Spartei .


Descoperiri arheologice in egipt - In 1818 termina liceul la grenoble iar studiile si le axeaza pe limba egipteana si arheologia tarii faraonilor. S-a ocupat de muzeul luvru unde a deschis publicului in 1827 o expozitie cu vestigii egiptene.El este cel care a pus bazele egiptologiei moderne ,in1830 devenind membru al academiei franceze .Si-a continuat studiile la colege du france unde s-a specializat pe limbile orientale . Dupa ce si-a terminat studiile a fost profesor la roial colege of grenoble.

In 1828 face o lunga calatorie in egipt unde descopera secretul hieroglifelor. El a pornit de la 3 inscripti:piatra neagra de bazalt de la roseta, obeliscul de la assuan si un papirus cu scriere demotica. El a pornit de la numele regilor ptolemeu si cleopatra reusind sa descifreze alfabetul vechilor egipteni ale caror inscriptii dateaza din secolul 3 i.d.hr.

Dupa aceasta mare descoperire scrie in 1836 gramatica egipteana,in 1842 dictionar egiptean iar in 1814 faraonii egiptului. ...

Stiinta si arta in Grecia antica

Stiinta si arta in Grecia antica - Altii insa nu au incetat sa caute raspunsuri rationale straduindu-se sa ajunga , prin abstractizarea gandirii la principiile ce reglementau viata si moartea , existenta Universului , destinul oamenilor . Pentru ei stiinta unita pe atunci cu filozofia trebuia sa implineasca religia oficiala . Pana la Socrate gandirea stiintifica a grecilor nu si-a delimitat domeniul fata de cel al gandirii filozofice .Cei care se ocupau de stiiinta erau in primul rand filozofii .Pentru ei filozofia era stiinta stiintelor .

Atena, impartita intre cultura straveche si zonele de plaja, este unul dintre marile orase ale Europei, care ofera o vacanta unica: muzee, galerii de arta, monumente istorice, iar daca vrei o schimbare de peisaj, statiunile litoralului te asteapta stralucitoare si pline de viata. Poti vizita Atena doar pentru Acropole, Parthenon si Muzeul National, unde vei gasi unele dintre cele mai frumoase urme ale Greciei antice si vei simti sarmul sacru al monumentelor si al artei. Daca urci pe Acropole si privesti Atena vei descoperi de fiecare data un alt oras, plin de contraste si surprize: antic, bizantin, neoclasic, modern, vesel.

Alte întrebări interesante