Biologie, întrebare adresată de Alexandra01231, 9 ani în urmă

referat despre eticheta cartea de vizita a alimentelor
va rogg!!! am Nevoie de el ,eu nu am gasit!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnneMary10
48
Ambalajul este primul contact pe care clientul il are cu produsul. Este foarte important sa citim informatiile scrise pe eticheta alimentelor. Aceasta trebuie sa cuprinda numele produsului, toate ingredientele folosite,greutatea,termenul de vabilitate,instructiunile de folosire si conditiile de stocare.Trebuie sa fim cat se poate de atenti la ce scrie acolo,deoarece putem sa fim alergici la unele ingrediente , putem sa cumparam produsul iar acesta sa fie expirat sau aproape de data expirarii si multe alte lucruri care s-ar putea intampla daca nu suntem atenti la eticheta. Eticheta este ca o carte de vizita!

Alexandra01231: multumesc
Răspuns de Macoveistefan
17
         Eticheta/Cartea devizita a alimentelor reprezinta ambalajul care are rolul de a ne informa despre compoziia/ingredientele produsului alimentar.
      Ambalajul cuprinde informatiile despre produs,data expirarii,  producerii(culegerii-nu prea întalnit),modul de pastrare(temperatura).
Ambalajul poate sa fie din meta,lastic,cauciuc .În lipsa unor informatii care sunt imortante(daca are ....lactoza care poate produce alergiila unii oameni) anumiti oameni se vor ,,imbolnavi,,
    În cazul in care  produsul alimentar nu are acesste informatii trebuie s raportam la OPC(Oficiul pt. Protectia Consumatoriilor)

Alexandra01231: mersi
Macoveistefan: cuplacere
Macoveistefan: poti combinaraspunsuriile
Alexandra01231: da
Macoveistefan: al meu e macar 100% sigur
Macoveistefan: ca nu ecopiat
Alexandra01231: :))
Alte întrebări interesante