Limba română, întrebare adresată de mumtalogla, 8 ani în urmă

Referat despre Eugen Doge, minim 15 rand-uri ! Dau coroana!! URGENT!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabriellaaaaa
1

Desi este recunoscut pe plan internaţional, ca fiind unul dintre marile nume ale muzicii clasice romanesti alaturi de George Enescu, Eugen Doga,  este foarte putin mediatizat si astfel foarte putin cunoscut la noi in tara.

De-a lungul anilor, el a castigat foarte multe premii nationale si internationale , fiind mentionat in primele 200 de personalitati ale lumii!

A scris coloana sonora pentru mai multe filme si piese de teatru , printre cele mai cunoscute fiind "Satra" si " Maria Mirabela".

De asemenea , opera sa cuprinde cantece, cvartete, balet, melodii lirice, dar cea mai cunoscuta piesa muzicala a sa, este valsul din filmul "Gingasa", care este recunoscut ca fiind unul dintre cele patru capodopere ale sec XX.

Drept omagiu pentru aportul sau pe plan muzical  , numele lui Eugen Doga i-a fost atribuit  unei planete descoperita de un savant rus, planeta fiind numita astfel " planeta Doga"

Eugen Doga, detine si titlul de Doctor Honoris Causa , titlul oferit de  Institutul Internațional de Cinematografie din Moscova.

Este o personalitate complexa si este trist ca stim atat de putine despre un mare artist cu care avem privilegiul de a fi contemporani.

Eugen Doga. Un mare compozitor roman!

Alte întrebări interesante