referat despre igiena corporala
Răspunsuri la întrebare
Explicație:
Igiena corporala : studiază factorii și condițiile mediului ambiant (naturali și sociali), care influențează asupra sănătății omului, caracterizându-i calitativ și cantitativ.
2.Studiază legitățile factorilor mediului extern asupra organismului și sănătății omului, determinând caracterul acțiunii și dependența "doză-timp-efect."
Răspuns:
Igiena personală este un proces care face parte din rutina oricărui om care vrea să aibă grijă de sine și de aspectul său. Totuși, multă lume se întreabă ce este aceasta, de fapt, sau ce acțiuni cuprinde, și, mai ales, care este scopul ei. În mod evident, această activitate ar trebui să fie recurentă și repetitivă, nu doar ocazională. Beneficiile sunt multiple și țin atât de aspect, cât și de sănătatea ta. Există câteva noțiuni pe care e bine să le cunoști, dar și modalități maleabile de îngrijire a propriei persoane, pe care nu trebuie să le ignori!
În acest articol, vei afla totul despre acest subiect și câteva idei și sfaturi esențiale pentru un aspect îngrijit
Corpul te “găzduiește” în fiecare zi, așa că nu trebuie să faci rabat de la igiena lui. A face duș este o acțiune care face parte din rutina de zi cu zi și, cu siguranță, nu încap nelămuriri când vine vorba despre acest subiect – cu cât mai des, cu atât mai bine! Regulile și normele de îngrijire sunt foarte importante pentru a-ți putea menține curățenia corporală, dar și sănătatea. Deseori, anumite afecțiuni sau boli sunt influențate, în mod direct, de acest aspect și de ignorarea anumitor noțiuni și definiții de igienă personală. În cazul în care ai dubii în legătură cu acest subiect, este bine să ții cont de câteva lucruri de bază, care vor acționa ca o schemă la care poți apela, oricând ai vreo nelămurire. Dinții fac parte din părțile esențiale ale organismului tău, care nu doar că au un rol considerabil în viața ta, ci necesită și o atenție aparte. Îngrijirea lor este un aspect de bază al existenței umane, iar societatea modernă ajută în acest sens – lucrurile sunt mult mai simplu de aplicat, intervențiile existente sunt multiple, iar efortul pe care trebui să îl depui este minim.
Tot ce ai de pus în practică este să te speli pe dinți de minim 2 ori pe zi, dimineața și seara. Cu siguranță, poți face acest lucru și de mai multe ori pe zi, în funcție de alimentația pe care o ai, dar și de specificul dentiției tale. Din fericire, există multe variante de periuțe de dinti pe care le poți folosi, dar și alte produse – precum pasta specială, ața dentară sau apa de gură – care ar trebui să fie nelipsite din rutina ta.