Biologie, întrebare adresată de florin932, 9 ani în urmă

referat despre importanta bacteriilor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cristianaparghel
1
Bacteriile care descompun materia organica (bacterii de putrefactie) . Ele sunt dacterii saprofitecare traieac in sol si ajuta la descompunerea materiei arganice moarte in materieanorganica; astfel bacteriile ajuta la circuitul materiei in natura .
Bacteriile fixatoare de azot - imbogatesc solul in azotanti.
Bacteriile fermentative . Multe alimente necesare omului ,, pregatite de bactrii '' prin procesul de fermentatie :
• laptele se transforma in iaurt sau branza
• muraturile se acresc
• vinul se transforma in otet
Răspuns de alfas
5
Bacteriile din genul Lactobacillus au un rol important in industria produseor lactate, deoarece cu ajutorul lor putem obtine diverse produse lactate cum ar fi iaurtul, sana sau diverse braneturi. Aceleasi bacterii plus multe altele se gasesc in sistemul nostru digestiv si alcatuiesc asa numita flora intestinala cu rol in adsorbtia nutrientilor.

Alte bacteriile in mediul inconjurator sunt implicate in circuitul elementelor in natura, fiind astfel raspunzatoare de degradarea compusilor organici si anorganici, care astfel nu se mai acumuleaza in sol si in acelasi timp contribuie la cresterea fertilitatii solului.
Alte specii de bacterii sunt folositoare in degradarea arborilor si a altor plante dupa moartea lor pana la nivel de nutrienti, ce vor fi folositi de alte plante.
In sanatate pot avea efect pozitiv (se extrag antibiotice - streptomicina), dar in mai ales negativ producand boli numite bacterioze. Unele bacterii consumate odata cu produsele alimentare contaminate pot produce boli grave la oameni datorita toxinelor eliberate de acestea.

Alte întrebări interesante