Religie, întrebare adresată de simonamadalina1981, 8 ani în urmă

referat despre o biserică ortodoxă la alegere având în vedere stilul arhitectonic​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fogarasijocoka
4

Răspuns:

Sper ca te-am ajutat

Explicație:

Biserica Ortodoxă (cunoscută și ca Biserica Ortodoxă Răsăriteană sau Biserica Greco-Ortodoxă), este o comunitate de credință creștină. Creștinii ortodocși sunt organizați în biserici ortodoxe naționale autocefale (greacă, rusă, română, sârbă etc.), aflate în comuniune liturgică (euharistică) unele cu altele. Între bisericile ortodoxe naționale, primatul onorific este deținut de Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului. După numărul de credincioși, ortodocșii formează în lume a doua comunitate creștină, după Biserica Catolică.

Numele de Ortodoxie vine din limba greacă, de la ορθο (ortho – drept, corect) și δοξα (doxa – slăvire sau, într-un înțeles mai general, opinie), traducându-se deci literal „dreapta-slăvire”, cu înțelesul de „credință, opinie corectă”, sau „dreapta-credință”. Este de menționat că și unele din celelalte biserici creștine își consideră propriile învățături ca fiind drepte, sau chiar singurele drepte.


simonamadalina1981: ms am rezolvat, trebuia sa fac un referat despre o biserica ortodoxa
elenaberezan: si eu as vrea va rog......un referat despre o biserică ortodoxă la alegere având în vedere stilul arhitectonic​......
Alte întrebări interesante