Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

referat despre padure


GoticPatricia: o.O

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elenaeli113
15
ecosistemele terestre sunt mai numeroase si mai variate in comparatie cu cele acvatice. padurile ocupă o treime din aceasta suprafata. ele se etajeaza dupa altitudine si relief, urcând de la campie, până la versanţii muntilor (1800m).in tara noastra se clasifica in paduri de foioasa(fag, stejar)ai paduri de conifere. padurea are o mare importanta economica si industriala lemnul fiind exploatat in special.

elenaeli113: te rog frumos sa imi dai coroana
Răspuns de Utilizator anonim
24
                                                         Padurea
                                                                       Definitie+Informatii generale (Referat)   

Definitie

Padurea este o arie de dimensiuni mari de teren natural ce reprezinta habitatul unor numeroase vietuitoare , copaci si plante.

Importanta

→ In ziua de azi padurea reprezinta o mina de aur pentru om deoarece ne ofera foarte multe resurse naturale de la celuloza pentru obtinerea hartiei in uma procesului de prelucrare pana la fructe de padure si diverse plante de tip medicinale.

→ Padurea are o importanta foarte mare pentru om deoarece reprezinta un bun obiectiv turistic foarte profitabil , casa unor numeroase specii de vietuitoare si deoarece ne ofera prin intermediul frunzelor copacilor in urma procesului de fotosinteza cantitati mari de  O_{2} si extrage cantitati mari de  CO_{2} .

\boxed{ O_{2}=Oxigen}
\boxed{ CO_{2} =\text{Dioxid de carbon}}

 → Padurea impiedica alunecarile de teren prin intermediul radacinilor copacilor ce fixeaza foarte bine solul si impiedica inondatiile prin intermediul radacinilor care extrag apa in exces ce rezulta in urma ploii si prin intermediul frunzelor.

∅ Exemple tipuri de paduri: Paduri de mangrove , Paduri de stejari , Paduri de molid , Paduri de eucalipt etc.

Mult noroc!                 
Anexe:

Utilizator anonim: Cu placere!
Alte întrebări interesante