Latina, întrebare adresată de ana555029, 8 ani în urmă

Referat despre pompei (nu orasul) :))​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5

Răspuns:

Explicație:

Am tot amânat jurnalele pe blog, deși mai am o groază de „recuperat” de anul trecut. Uitându-mă la ultimul jurnal publicat am constatat că nu am mai scris nimic de o lună și jumătate ?. La început din cauza atmosferei generale, pe urmă ba nu mi-am găsit timp, ba nu aveam dispoziție să mă gândesc la vacanță.

Astăzi am decis totuși să închei seria de articole din Golful Napoli-Coasta Amalfi. Nu de alta, dar se va termina la un moment dat și pandemia asta. Iar Italia rămâne o țară frumoasă, care merită vizitată. Poate nu chiar acum, dar pe viitor sunt convinsă că nu o vei ocoli.

Așa că hai cu mine într-o călătorie virtuală de pe Vezuviu până la malul Mării TirenienePentru că am plecat din București la prima oră, ne-am decis să vedem Vezuviu și Pompei în drum spre Sorrento, iar Herculaneum și Napoli în ultima zi a vacanței noastre.

M-am trezit cu greu dimineață, așa cum mi se întâmplă de cele mai multe ori când am avionul la 6 dimineața. Fiind octombrie, era întuneric când am plecat de acasă. Am prins răsăritul în avion. Dar ce crezi că am stat să-l admir? Mi se închideau ochii de somn, așa că i-am deschis doar cât să mă uit câteva minute pe geam și să fac o poză ?.De unde ne-a lăsat autobuzul, am traversat și am ajuns în fața gării. Am intrat și hai să căutăm Circumvesuviana! Vreau să-ți spun că ne-am învârtit în gară vreo 10 minute dacă nu și mai bine căutând indicatoarele către tren. Probabil fiind și treziți cu noaptea-n cap, după doar câteva ore de somn, nu am văzut că chiar în centrul gării, pe niște scări care coborau spre subsol scria mare Circumvesuviana. Am pățit-o cam ca în povestea cu bunica ce-și căuta ochelarii în timp ce-i avea pe nas :)).

Am coborât scările și ce să vezi? Dacă sus gara arată foarte bine, odată ce cobori parcă intri într-o altă lume: mai obscură, mai murdară și mai aglomerată. Nu aveam însă altă variantă (odată ajunși acolo), așa că ne-am luat biletele (3,2 euro de persoană până în Pompei) și ne-am îndreptat spre peron.

În gara din Napoli sunt 2 peroane pentru această linie feroviară. Teoretic, al doilea peron este cel pentru Pompei. Cel mai bine este însă să fii atent la tabela electronică ce anunță destinațiile trenurilor.

Alte întrebări interesante