Istorie, întrebare adresată de theproblem, 8 ani în urmă

‼️Referat despre “Regimul comunist din Cuba “.‼️

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionela006
1

În timpul preşedinţiei sale, începute exact acum 50 de ani, Fidel Castro a expropriat companiile străine, şi-a aruncat în închisoare adversarii politici, şi a trimis în exil câteva milioane de cubanezi.

Totuşi, el a realizat şi reforme istorice, făcând mari progrese în domeniile sănătăţii şi educaţiei, care au ridicat ţara insulară la nivelul statelor occidentale, din acest punct de vedere. Pe parcursul a cinci decenii, cei 11 milioane de cubanezi s-au confruntat cu embargoul american, cu colapsul economic care a urmat destrămării URSS în 1991 şi, mai recent, cu retragerea lui Fidel Castro, după ce acesta s-a îmbolnăvit grav în iulie 2006.

În 2008, Cuba a fost lovită de trei uragane ce au cauzat pagube de 10 miliarde de dolari, echivalentul a 20% din PIB-ul Cubei.După ce a ţinut piept la nu mai puţin de 10 preşedinţi ai SUA, Fidel Castro a devenit în prezent un model pentru o nouă generaţie de lideri de stânga din America Latină, între care preşedintele venezuelean Hugo Chavez şi cel bolivian, Evo Morales. Ambii vor participa la festivităţile ce vor avea loc pe 1 ianuarie la Santiago de Cuba, fostul centru al insurecţiei lui Castro.

Alte întrebări interesante