Geografie, întrebare adresată de sebelavinia, 9 ani în urmă

Referat despre Rep Moldova !!!!! 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Stefan112
8
Articol principal: Geografia Moldovei 
Granita vestica a Moldovei este formata din raul Prut, care se varsa in Dunare inainte de a face contact cu marea Neagra. In nord-est, Nistrul este cel mai important rau, parcurgand tara de la nord la sud. 

Tara nu are iesire la mare, desi este foarte apropriata de Marea Neagra. Desi partea nordica este deluroasa, cele mai inalte culmi nu depasesc 430 m (cel mai inalt punct fiind Dealul Balanesti). Moldova are un climat temperat continental, cu veri calde, dar ierni uscate. Prinicpalele orase ale tarii sunt capitala Chisinau, in centrul tarii, Tiraspol (in Transnistria), Balti si Bender. 
Republica Moldova este o tara fara iesire la mare situata in Estul Europei intre Romania la vest si Ucraina la est. Granita cu Romania urmeaza raurile Prut si Dunare. Un vechi teritoriu romanesc, ocupat de Rusia pentru prima data in perioada 1812-1918 si reocupat intre 1940-1991 (cand a devenit o republica sovietica). Odata cu dezmembrarea Uniunii Sovietice, Republica Moldova a devenit un stat independent. 

Republica Moldova contine si un teritoriu de dincolo de Nistru, denumit Transnistria, locuit in majoritate de rusi, care a fost adaugat Republicii Sovietice Moldova in schimbul sudului Basarabiei. 

Republica Moldova
(in detaliu)

Deviza nationala: Nu are

Limbi oficiale: 
Moldoveneasca (Romana)
Capitala 
Chisinau
Presedinte
Vladimir Voronin
Prim Ministru



Alte întrebări interesante