Biologie, întrebare adresată de cristian3260, 8 ani în urmă

referat despre toate tipurile de alimente​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anonima3358
5

Răspuns:

Proteinele, glucidele, lipidele, vitaminele si mineralele nu se gasesc ca atare in natura ci sunt incluse, in cantitati variabile in compozitia diverselor alimente. Nici un aliment nu contine singur toate substantele nutritive in cantitatile de care avem nevoie. In aceste conditii, pentru a avea o alimentatie echilibrata, omul trebuie sa consume o larga varietate de alimente.

Alimentele pot fi impartite in opt grupe, astfel:

lapte si produse lactate

carne si peste

oua

legume si fructe

cereale, derivate din cereale si leguminoase uscate

zahar si produse zaharoase

grasimi alimentare

apa, bauturi alcoolice si nealcoolice.

In compozitia alimentelor dintr-o grupa, unii factori nutritivi sunt bogat reprezentati, in timp ce altii se afla in cantitate mica sau lipsesc. Astfel pentru a asigura o alimentatie echilibrata, este necesara consumarea alimentelor din diferite grupe.

O alimentatie echilibrata permite mentinerea unei bune stari de sanatate si scade posibilitatea de a face unele boli. Este bine sa se consume o mare diversitate de alimente pentru a obtine energia, proteinele, vitaminele si fibrele necesare unei sanatati optime. Pentru a mentine sau imbunatati greutatea corporala, pentru a scadea riscul hipertensiunii arteriale, al bolilor de inima, al accidentelor cerebrale, al unor forme de cancer sau al diabetului zaharat este foarte important ca ingestia de alimente sa fie in echilibru cu activitatea fizica efectuata. Din pacate actualul stil de viata predispune la sedentarism.

Alte întrebări interesante