Istorie, întrebare adresată de andrei53899jtt, 7 ani în urmă

referat despre un erou grec dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emilia8940
1

Răspuns:

Eroul grecesc Odysseus este unul dintre cei mai faimosi eroi din mitologia greaca. Născut în Ithaca, el a participat la Războiul Troian și a călătorit prin multe țări, întâmpinând provocări și întâlnind ființe mitice, pentru a se întoarce acasă la soția sa, Penelope, și la fiul său, Telemachus.

Odysseus este celebrat pentru inteligența și vicleșugul său, precum și pentru curajul său în fața pericolelor. De exemplu, el a inventat povestea despre "Căpcăunii", care l-a ajutat să scape de ciclopii care îl țineau captiv. De asemenea, Odysseus a reușit să înșele zeii din Olimp, precum și să învingă monștri mitici, cum ar fi scufundătorul de navă, Scylla, și ciclopul Polyphemus.

Povestea lui Odysseus a fost înregistrată în "Odiseea" de Homer și a devenit una dintre cele mai cunoscute și iubite povești din literatura antică. În plus, figura lui Odysseus a devenit un simbol al curajului, al inteligenței și al perseveranței, iar numele său este adesea asociat cu călătorii dificile și cu întoarcerea acasă după lungi peripeții.

Explicație:

coroană și inimă?


andrei53899jtt: Nu pare coroana
emilia8940: trebuie sa aștepți
andrei53899jtt: ok
Alte întrebări interesante