Fizică, întrebare adresată de lukanake, 8 ani în urmă

Referat Einstein generalități va rog frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iuliang64
1

Răspuns:

Sper ca te refereai la albert einstein :)

Explicație:

Albert Einstein - un geniu în lumea fizicii

Albert EinsteinAlbert Einstein – cine nu cunoaşte acest nume? - este sinonim pentru cei mai mulţi cu geniul, dar este asociat şi excentricităţii. În mod remarcabil, Einstein a contribuit decisiv la naşterea fizicii moderne. În continuare, câteva aspecte ale personajului Einstein şi ale teoriilor sale.

Fizica modernă se bazează pe două teorii revoluţionare: teoria relativităţii, creată integral de Einstein şi mecanica cuantică, la naşterea căreia Einstein a avut un rol important. Înţelegerea Universului, de la particulele elementare la expansiunea Universului, au la bază aceste teorii. Există chiar şi numeroase aplicaţii de care nu suntem nici măcar conştienţi. Vom prezenta în acest articol câteva aspecte ale personajului Einstein şi ale teoriilor dezvoltate de el.

Albert Einstein (1879 – 1955) a fost cu siguranţă un geniu – un geniu solitar, care a creat teoria relativităţii cât era un funcţionar anonim la biroul de brevete de la Berna, Elveţia. În liniştea acestui birou, tânărul Einstein a continuat să se viseze călare pe fotoni (particulele de lumină) şi să se întrebe cum ar vedea aceştia lumea. Din aceste întrebări au ieşit articolele faimoase, ale teoriei relativităţii, în 1905. În acelaşi an a ieşit şi articolul care i-a adus premiul Nobel – cel care explica efectul fotoelectric văzând fotonii ca nişte particule şi nu ca nişte unde; acest articol a fost fundamental în dezvoltarea mecanicii cuantice, teoria revoluţionară care descrie lumea particulelor elementare.

Alte întrebări interesante