Geografie, întrebare adresată de melispariosu, 8 ani în urmă

referat "Fosilele" ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iszlaiiudit1
3

Răspuns:

osilele sunt resturi sau urme ale unor organisme , mai vechi de 10.000 de ani. Urmele sunt reprezentate de diferite dovezi care atesta existenta anumitor organisme , precum carbunii, titeiul ,gazele naturale , chihlimbarul , excremente pietrificate.

Răspuns de ivstixa
4
„Fosilă„ este un termen utilizat pentru resturile sau urmele biologice ce au vârsta de peste 10.000 de ani în straturile Pământului. Această perioadă de timp corespunde perioadelor geologice de la începutul holocenului, iar în paleontologie pleistocen / holocen, urmele, sau resturile biologice ce provin după această perioadă sunt numite urme recente sau actuale. Unele fosile constituie resurse energetice deosebit de importante în formă de petrol, gaze naturale, sau din plante carbonizate în condiții speciale s-au format cărbunii. Prin anumite condiții de mediu se pot conserva parțial sau total corpurile animalelor sau plantelor preistorice, în unele cazuri se pot găsi excremente pietrificate, acestea fiind numite coprolite.

Fosila se mai poate defini și ca un organism sau rest dintr-un organism vegetal sau animal conservat in depozitele sedimentare din trecutul geologic al Pământului. Formarea fosilelor este simplă, dar necesită un set foarte specific de circumstanțe. În primul rând, rămășițele unui animal sau al unei plante trebuie să ajungă în apă, să se depună pe fundul ei, și să fie acoperită rapid de sedimente, astfel încât acestea să nu se descompună sau fie risipite de necrofagi. Rareori ajung plantele moarte sau ființe terestre pe fundul vreunui lac sau ocean. Acesta este motivul pentru care cele mai multe fosilele pe care le avem sunt ale organismelor marine, care trăiesc pe fundul oceanului, sau care cad pe fundul apei atunci când mor.

Odată îngropate în siguranță în sedimente, părțile tari ale fosilelor devin infiltrate sau înlocuite cu minerale dizolvate. Ceea ce rămâne este mulajul unei fiinte vii, care va deveni fixat în piatră de presiunea sedimentelor care se adună deasupra. Deoarece părțile moi ale plantelor și animalelor nu se fosilizează ușor, acest lucru va duce la lacune in cunoașterea speciilor preistorice. Oasele si dintii sunt abundenti/e, la fel precum sunt scoicile si exoscheletele tari ale insectelor și crustaceelor. Dar viermii, meduzele, bacteriile și creaturile fragile cum ar fi păsările sunt mult mai rare, cum sunt si toate speciile terestre în comparație cu cele acvatice. In primele 80 procente din istoria vieții toate speciile au avut corpuri moi, așa că avem doar o idee vagă despre cele mai vechi și mai interesante evenimente evolutionare, si informatii foarte sărace despre originea vietii.

Sper că te-am ajutat cu ceva.
Sau macar parțial, poți reformula tu daca e cazul.

melispariosu: Mulțumesc foarte mult
ivstixa: cu drag!
Alte întrebări interesante