Limba română, întrebare adresată de nicoleta45j, 8 ani în urmă

Referat - Importanta in familie va rog repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

Explicație:

Familia este o formă socială de bază, realizată prin căsătorie sau concubinaj neformal, care unește pFamilia are mai multe funcții sociale și biologice: Funcția biologică de reproducție umană a familiei este controversată.

Familie din anii 1900

In prezent acest lucru nu mai este concludent deoarece o familie poate adopta copii. Prin reproducție se înțelege capacitatea de a produce urmași pentru asigurarea generației următoare. Astfel familia pregnează calitatea de reproducție a unei societăți.

Sunt trei funcții sociale elementare a familiei:

Funcția de socializare - formarea capacității de adaptare și motivare în conviețuirea socială.

Funcția economică - asigurarea materială și protejarea copiilor față de lipsuri și boli.

Funcția politică - asigură copiilor o poziție legitimă în societatea existentă, această funcție a familiei poate duce la fetișism.

Din aceste trei funcții se pot distinge și:

funcția religioasă a familiei, care de fapt joacă un rol în funcția de socializare a familiei, prin transmiterea la generația următoare a tradițiilor religioase.

funcția juridică a familiei, care este cuprinsă în constituție, și care are scopul protejării familiei în societate (plătirea alocațiilor, întreținerea copiilor, stabilirea legilor de adoptare sau moștenire etc.)

funcția economică a familiei este întregită de funcția de timp liber și recreere a familieie soți (părinți) și pe descendenții acestora (copiii necăsătoriți).

Alte întrebări interesante