Ed. tehnologică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Referat in ce forma polueaza plasticul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de edil3mon
2
Au multe avantaje, însă plasticele pun probleme serioase care, ignorate, ne pot costa și sănătatea, și mediul în care trăim.

Despre supraconsum și poluare se pot spune extrem de multe lucruri, însă nu este locul aici pentru o abordare detaliată a tuturor aspectelor, probabil și pentru că noi nu suntem specialiști în domeniu.

Dar ne pasă, vrem să contribuim și ne-am hotărât să vorbim puțin despre uriașa problemă ecologică rezultată din zecile de miliarde de recipiente de apă și băuturi carbogazoase, dopuri și alte tipuri de containere din plastic care ajung în pământ și în ape în fiecare an.

Suntem convinși din propriile experiențe că, atunci când aflăm mai multe despre un lucru, tindem să îl privim cu alți ochi și, în cazul problemelor cu care ne confruntăm, ajungem să fim mai atenți, mai responsabili. Și este mare nevoie de asta, în special în cazul unei situații atât de grave, în care neglijența nu este doar urâtă, ci e de-a dreptul periculoasă pentru noi și pentru tot ceea ce ne înconjoară. 



Despre plastic:

Cuvântul vine din greacă (plastikos) și definește ceva care poate fi modelat. Cea mai comună utilizare face referire la o gamă largă de materiale sintetice sau semi-sintetice a căror caracteristică principală este plasticitatea în timpul fabricării, care permite turnare, modelare, presare, extrudare etc. într-o mare varietate de forme.

Majoritatea materialelor polimerice (numite în limbajul comun plastice) sunt derivate petrochimice, însă unele sunt parțial naturale. Relativ ieftine, ușor de realizat, versatile, durabile și rezistente la apă, aceste materiale sunt folosite în absolut doate domeniile și au înlocuit treptat materialele tradiționale (lemn, metal, sticlă, fibre naturale, piele etc.) în foarte multe cazuri.

Primul plastic realizat de om a fost Parkesine (patentat de către Alexander Parkes), în 1856, însă abia după 1920 se poate vorbi de o creștere evidentă a numărului de noi formule, cu producția de masă demarând în înii ’40 și, mai ales, anii ’50.

Alte întrebări interesante