Ed. tehnologică, întrebare adresată de k0rinadarqin, 8 ani în urmă

Referat la bugetul familiei va rog.:3

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Fata1Rea
21
În afara deciziilor de cumpărare pe termen scurt, există decizii financiare majore, pe care majoritatea va trebui să le ia pe parcursul vieţii, odată cu întemeierea unei familii.

Pentru a face corect un buget, trebuie să vezi, şi în acest caz, care este raportul venituri – cheltuieli, de aceasta dată la nivel de familie.

Fă mai întai o evidenţă a veniturilor care pot rezulta din: salariul ambilor soţi, colaborari, dobânzi, dividende, venituri din chirii sau arende, alocaţiile copiilor. După ce notezi sumele aferente acestor venituri, calculează totalul venitului disponibil pe familie.

Apoi socoteşte cheltuielile. Rândurile următoare se vor referi la mâncare, întreţinere, utilităţi, transport (de la abonamente RATB până la benzina de zi cu zi), chirii, credite de consum (ex. împrumuturi la bancă pentru maşină sau rate pentru cardul de credit) sau ipotecare, şcolarizarea copiilor, doctor, stomatolog, divertisment, îmbrăcăminte, altele.

Dacă faci diferenţa dintre total venituri şi total cheltuieli, vei obţine suma pe care familia ta o poate economisi sau investi pentru a-şi realiza un obiectiv major
Alte întrebări interesante