Istorie, întrebare adresată de ivascucristina78, 8 ani în urmă

referat la istorie despre orice va rog repede ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de leya50
1

Răspuns:

Vlad Tepes!

Vlad Tepes s-a nascut in 1431 intr-o casa din Sighisoara care mai pastreaza o inscriptie, marturie a nasterii lui. Vlad Tepes, din neamul Draculestilor, a fost nepotul marelui domnitor roman Mircea cel Batran (1386-1418). Tatal sau, Vlad Dracul, membru al Ordinului Dragonului, a devenit in 1436 print al Valahiei (cu capitala la Targoviste). In 1442, Vlad impreuna cu fratele sau mai mic, Radu, au fost luati prizonieri de turci, din motive politice; a stat inchis pana in 1448.  

Explicație:

Sper ca te-am ajutat!

Răspuns de scuby245
0

Răspuns:

Teritoriul pe care traieste astazi populatia maiasa era printre cele mai locuite cu zeci de milenii in urma.

In perioada cuceririi spaniole, la sfarsitul secolului al XV-lea si inceputul celui urmator, teritoriul ocupat de populatia maya cuprindea Guatemala (cu exceptia catorva regiuni de pe coasta Pacificului), partile apusene ale Salvadorului si Hondurasului, intreg Hondurasul Britanic, iar din Mexic stateleYucatan si Campeche,teritoriul Quintana Roo si regiunile rasaritene ale statelor Tabasco si Chiapas, prin urmare un teritoriu de vreo 900 km. Intregul teritoriu este situat in regiunea subtropicala , limita lui meridionala coborand pana aproape de paralela 14¤ N.

Partea sudica a trapezului locuit de maiasi este o regiune muntoasa cu numeroase varfuri inalte, in mare parte de origine vulcanica, cu orase asezate in vai sau pe platouri.

Pentru civilizatia maya regiunea muntoasa a Guatemalei a avut si alte avantaje: rocile vulcanice erau folosite pentru construirea locuintelor si a edificiilor de cult, precum si la confectionarea de metate ( pietre pentru macinatul porumbului).

Explicație: succes !

Alte întrebări interesante