Fizică, întrebare adresată de netamyhay18, 8 ani în urmă

Referat Mărimi fizice scalare şi vectoriale Realizati un referat în care veţi răspunde, în scris, următoarelor cerințe : 1. Ce este o mărime fizică scalară? Scrieți trei exemple de mărimi fizice care demonstrează definiția dată. 1p 2. Cum definim o mărime fizică vectorială? Scrieți trei exemple de mărimi fizice care demonstrează definiția dată. 1p 3. Pentru cele trei mărimi fizice descrise la punctul 1, precizaţi: a. Cum au fost definite, în diferite momente din istorie, unitățile lor de măsură fundamentale. 2p b. Utilitatea acestora în domenii științifice și ale ingineriei. 2p- 4. Pentru cele trei mărimi fizice descrise la punctul 2, explicați utilitatea acestora în domeniul științific și al ingineriei. 2p ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sujinkong
5

Marimile fizice scalare sunt marimi caracterizate prin valoare numerica si unitate de masura. Operatiile cu marimi fizice scalare se efectueaza la fel ca cele cu simple numere. Masa,aria si densitatea sunt doar cateva exemple de astfel de marimi.

Marimile fizice vectoriale sunt marimi fizice caracterizate prin punct de aplicatie,directie,sens,unitate de masura si valoare numerica. Vectorii se noteaza cu litera specifica marimii in cauza avand o sagetuta deasupra. Cateva exemple sunt viteza,greutatea si forta de frecare.

De.a lungul timpului,masa aria si densitatea au fost definite in diverse moduri,lucarandu.se continuu la proprietatile si formulele lor. Unitatea de masura in S.I pentru arie este m²,pentru masa,kg si pentru densitate,g/cm³. Aria este folosita in inginerie pentru a afla marimea unei suprafete,densitatea in domeniul chimiei,iar masa in viata de zi cu zi.

Secole intregi au trecut,insa,si peste marimile fizice vectoriale,marii matematicieni si fizicieni ai lumii antice straduindu.se sa le gaseasca rostul. Vectorii sunt adesea folositi in problemele de fizica,de baza fiind rezultanta,vectorul aparut in urma compunerii a 2 sau mai multi vectori.

Alte întrebări interesante