Istorie, întrebare adresată de cazacucalin07, 7 ani în urmă

Referat modul de viața in evul mediu.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de qSany
1

Explicație:

Modul de viata medieval.

Referat la modul de viata in evul mediu.

Evul Mediu este un termen care se referă la perioada de timp cuprinsă între căderea Imperiului Roman de Apus, în secolul V, și Renașterea, în secolul al XV-lea. A fost o perioadă de tranziție în istoria omenirii, caracterizată de o serie de schimbări majore în societate, economie, religie, artă și știință.

Modul de viață în Evul Mediu a fost dominat de feudalism, un sistem social în care posesorii de terenuri (seniorii) controlau și conduceau terenurile pe care își desfășurau activitățile fermierii și meșteșugarii, care primeau protecție și sprijin în schimbul unei părți din recoltele lor. În acest sistem, starea socială și economica a fiecărui individ era determinată de apartenența sa la o anumită clasă socială: nobilii, care dețineau terenuri și putere politică, erau în vârful ierarhiei sociale, urmați de clerici, fermieri, meșteșugari și, în cele din urmă, servitorii și țăranii.

Majoritatea oamenilor trăiau în mediul rural, cu puține contacte cu lumea urbană. Casele erau construite din lemn și lut, cu acoperișuri de paie sau stuf. În timpul iernii, oamenii se adăposteau împreună cu animalele lor în casele lor, deoarece nu existau resurse suficiente pentru a construi clădiri separate pentru animale.

Economia medievală se baza pe agricultură și meșteșuguri, cu ocazionale schimburi comerciale între orașe. În general, fiecare familie își producea propriile alimente și bunuri esențiale, iar orice excedent era vândut sau schimbat pentru alte bunuri. Existau câteva orașe importante în care meșteșugarii își desfășurau activitatea și se produceau bunuri de lux, cum ar fi mătasea sau bijuteriile.

Religia a jucat un rol important în viața oamenilor din Evul Mediu. Biserica catolică era cea mai importantă instituție religioasă, iar clericii ocupau o poziție importantă în ierarhia socială. Bisericile au jucat un rol important și în educația oamenilor, iar școlile primare au fost deschise în mănăstiri și catedrale.

Sănătatea era o problemă majoră în Evul Mediu, deoarece nu existau cunoștințe medicale avansate și tehnologii. Majoritatea oamenilor se baza pe remedii naturale sau leacuri tradiționale pentru a trata bolile. Multe boli, cum ar fi ciuma, au făcut ravagii în timpul Evului Mediu și au dus la scă

Alte întrebări interesante