Biologie, întrebare adresată de robertadjudeanu20, 8 ani în urmă

referat nucleul vreau rezolvarea​


robertadjudeanu20: ma ajutati la biologie te rog frumos pentru mine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de matiutkarla2006
6

Răspuns:

În biologia celulară, nucleul (din limba latină nucleus, însemnând miez) este un organit celular înconjurat de o membrană. El conține cea mai mare parte din materialul genetic, aranjat sub forma mai multor molecule de ADN împreună cu o mare varietate de proteine, care ajută la formarea cromozomilor.

Nucleul este cel care controlează celula prin reglarea exprimării genetice și conține informația întregii celule, informație codificata în ADN.

Genele din interiorul acestor cromozomi reprezintă genomul nuclear. În faza de sinteză a ciclului celular, are loc dublarea întregii cantități de ADN, aceasta fiind necesară obținerii celulelor fiice în urma diviziunii. ADN-ul controlează și coordonează activitatea celulei.

Nucleul este delimitat de 2 membrane cu pori. Porii permit exportarea ARN-ului.

Componentele nucleului sunt: învelișul nuclear (anvelopa nucleară) format din două membrane nucleare (cea externă având pori), nucleoplasma (citoplasma nucleului sau carioplasma) alcătuită dintr-o parte solidă numită cromatină și o parte lichidă .

Nucleul are dimensiuni de 10-40 µm, în funcție de dimensiunile celulei.(µm=micrometru).


robertadjudeanu20: mai mult de o foaie de romana
robertadjudeanu20: mai vrea uleaca de jumatate de romana
robertadjudeanu20: mai mult de două treimi
robertadjudeanu20: te iubesc mult de două treimi din acești bani vor ajunge la copii să vezi ce faci tu cu cine te duci la biologie te rog frumos pentru suport dar am zis că nu mai mult de două treimi din te iubesc mult de două treimi din acești bani vor ajunge la copii să vezi ce faci tu cu cine te duci la biologie te rog frumos pentru suport dar am zis că nu mai mult de două treimi din acești bani vor ajunge la copii să vezi ce faci tu cu cine te duci la biologie te rog frumos pentru suport dar am zis că
Alte întrebări interesante