Biologie, întrebare adresată de Cristinaalbus, 8 ani în urmă

referat "parcuri si rezervatii naturale" maxim 2 pagini repede va rog​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anonimkahxj
5

1. Parcul Național din Groenlanda

Acesta este cel mai mare parc național din lume, cu o suprafață de 972 000 de kilometri pătrați. km. Parcul a fost fondat în anul 1974 și, de atunci, acest loc se află sub protecția intervenției umane. „Locuitorii” parcului sunt renii și urșii polari, herminele, morsele, iepurii arctici și boii moscați. În anul 1977, Parcul Național din Groenlanda a fost desemnat ca rezervație internațională a biosferei.

2. Parcul Național „Kruger” (Africa de Sud)

Parcul Național din Republica Africa de Sud a fost fondat în anul 1898 de către Paulus Kruger. Suprafața acestuia se întinde pe 19 000 de kilometri pătrați. Parcul este locuit de elefanți, crocodili, hipopotami, rinoceri albi, leoparzi, girafe, antilope și sute de specii de păsări. Acest parc este o adevărată oglindire a vieții sălbatice africane, fapt care este demonstrat și de popularitatea uriașă a acestuia în rândul turiștilor.

3. Parcul Național Serengeti (Tanzania)

Unul dintre cele mai mari și cele mai recunoscute parcuri naționale de pe planetă este Parcul Serengeti din Tanzania. Suprafața acestuia măsoară aproximativ 15 000 de  kilometri pătrați și prezintă un ecosistem aproape complet. Rezervația a fost fondată în anul 1929. Astăzi, pe teritoriul ei trăiesc aproape 500 de specii de păsări și aproximativ 3 milioane dintre cele mai mari mamifere din lume, printre care se numără zebrele, antilopele gnu, gazelele, leii, elefanții, hienele, rinocerii, hipopotamii, etc.

4. Parcul național Yellowstone (SUA)

Acest parc și-a câștigat cea mai mare popularitate abia în ultimii ani. Parcul Național Yellowstone este recunoscut datorită numărului său mare de gheizere, izvoare termale, precum și datorită lacului alpin Yellowstone, care este situat în craterul celui mai mare vulcan de pe continent.

5. Rezervația Naturală Snowdonia (Marea Britanie)

Snowdonia este considerată una dintre primele rezervații naturale din Anglia și Țara Galilor. Aceasta a fost fondată în anul 1951 și a fost denumită în cinstea celui mai înalt munte din Țara Galilor - Snowdon. Parcul este foarte popular în rândul turiștilor. Acesta este vizitat de aproximativ 6 milioane de oameni anual. Pe teritoriul parcului trece și o linie de cale ferată veche, iar cei care doresc să ajungă în vârful Muntelui Snowdon pot folosi funicularul.  

Rezervațiile naturale și parcurile naționale sunt niște locuri, majoritatea dintre care și-au păstrat frumusețea inițială și naturală. Acestea reprezintă niște exemple de ocrotire și respect față de mediul înconjurător. Prin urmare, dacă vrem să trăim într-o lume frumoasă, atunci, în primul rând, trebuie să avem grijă de locurile care ne înconjoară. Căci dacă nu vom proteja zonele naturale, ecosistemele, pur și simplu, nu vor avea un viitor

Alte întrebări interesante