Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

referat poluarea atmosferei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de annaciocirlan26
4

Răspuns:

Poluarea atmosferică reprezintă una din problemele fundamentale ale umanităţii şi este consecinţa ruperii echilibrului ecologic dintre om şi natură. Acest fenomen de poluare a atmosferei este intr-o continuă creştere. In ultimii 200 ani industrializarea globală a dereglat raportul de gaze necesar pentru echilibrul atmosferic.

Echilibrul natural al gazelor atmosferice care s-au mentinut timp de milioane de ani, este amenintat acum de activitatea omului.

Activitatile umane produc o mare poluare, zilnic. Gazele de esapament emanate de 700 de milioane de masini in intreaga lume, impreuna cu fumul si gazele industriale, aduc in atmosfera diferiti agenti poluanti. Stratul gros de agenti poluanti eliberati de un oras mare poate poate crea o ceata sufocanta, mai ales cand nu exista vanturi care sa imprastie poluantii. Gazele acide care ies din cosurile fabricilor si din autovehicule se amesteca cu precipitatiile, rezultand ploi acide care distrug cladiri si paduri si omoara pestii. Unii agenti poluanti ajung in stratosfera, distrugand ozonul natural care protejeaza animalele si plantele impotriva razelor nocive ultraviolete ale Soarelui. Se estimează că poluarea atmosferică contribuie anual la aproximativ 120.000 de decese în SUA.


annaciocirlan26: cu plăcere
Alte întrebări interesante