Chimie, întrebare adresată de iulianbruma, 8 ani în urmă

Referat poluarea mediului inconjurator:
-definiti poluarea
-de cate feluri este poluarea
-caracterizati pe rând tipurile de poluare
-Masuri de prevenire a poluari!
Cine crede ca ar putea sa ma ajute...!?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ancahebean
2

Răspuns:

Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materiale care interferează cu sănătatea umană, calitatea vieții sau funcția naturală a ecosistemelor (organismele vii și mediul în care trăiesc). 

Există două categorii de poluanți. Poluanții biodegradabili, care fac parte din prima categorie, sunt niște substanțe, cum ar fi cele conținute în apa menajeră, care se descompun rapid prin unele procese naturale. Acești poluanți devin o problemă când se acumulează mai rapid decât pot să se descompună. A doua categorie o reprezintă poluanții nedegradabili, care sunt niște substanțe care nu se descompun, sau se descompun foarte lent, în mediul natural. Odată ce apare contaminarea, este dificil sau chiar imposibil să se îndepărteze acești poluanți din mediu.

Poluarea este un factor cu care mediul înconjurător se confrunta fără întrerupere, factor cauza de amprenta oamenilor asupra naturii. Poluarea aerului, a atmosferei, a apei sau a solului poate fi oprită prind: crearea unor noi spații se depozitare a gunoaielor și modernizarea acestora, diminuarea eroziunii solului prin plantarea de noi arbori, folosirea cu grijă a îngrășămintelor și pesticidelor, construirea de spații de epurare a apei, colectarea rezidurilor menajere în recipiente speciale și combaterea eroziunii solului.

Schimbarea începe prin noi!


iulianbruma: țuc
Alte întrebări interesante