Informatică, întrebare adresată de andreeasimionescu81, 8 ani în urmă

Referat Posta electronica ​(10 rânduri)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de giorgianairina18
9


Posta electronica (Electronic Mail), abreviata adesea e-mail, email sau la inceput eMail, este o metoda de tipul „primeste si da mai departe” pentru scrierea, trimiterea, primirea si salvarea mesajelor pe sistemele de comunicatie electronica. Termenul „e-mail” se aplica sistemului de e-mail prin Internet bazat pe SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) dar si sistemelor in retea bazate pe alte protocoale.
E-mail-ul este adesea folosit pentru a livra mesaje nesolicitate denumite si „spam”, dar exista programe de filtrare care pot automat bloca, pune in carantina sau sterge unele sau cea mai mare parte a acestora, in functie de situatie.Cu ajutorul postei electronice se pot transmite mesaje oriunde pe glob in timpi incepand de la cateva minute si pana la cateva ore (in functie de distanta dintre expeditor si destinatar, exprimata prin numarul calculatoarelor prin care trece mesajul pe parcurs, nu prin distanta geografica).Initial mesajele erau alcatuite numai din text simplu, insa cu timpul programele de e-mail au evoluat capatand facilitati noi, astfel ca acum textul poate fi formatat, asigurand mesajului o expresivitate si o claritate superioare. Alaturi de textul propriu-zis, un mesaj poate contine deasemenea diferite imagini. Mai mult, la mesaje pot fi atasate fisiere independente, de orice tip: imagini, secvente de sunet sau video, programe etc., facand din e-mail un sistem de transfer de fisiere foarte eficient.
Răspuns de Callisa
4

Răspuns:

Posta electronica, numita si mesagerie electronica (prescurtat MEL), a fost aplicatia care a demonstrat utilitatea si viabilitatea Internetului ca aplicatie civila si nu exclusiv militara. Pina la aparitia programelor de explorare ('browsing') a internetului (Mosaic, Netscape Navigator, Internet Explorer) mel a reprezentat de fapt Internetul insusi pentru foarte multa lume.

Mesajul este stocat intr-o 'casuta postala' pe acest server pina cind destinatarul mesajului se conecteaza cu calculatorul personal la serverul POP si descarca mesajul. Drumul de la expeditor la casuta postala a destinatarului este parcurs de un mesaj electronic in cel mult 1-2 minute.

Alte întrebări interesante