Informatică, întrebare adresată de Damaris04, 8 ani în urmă

Referat "securitatea informatiei" !!!! ​


popamarinus12345: Amenințările la adresa securității informatice sunt prezente sub mai multe forme. Unele dintre cele mai frecvente amenințări sunt atacurile informatice, furtul proprietății intelectuale, furtul de identitate, furtul de dispozitive sau informații, distrugerea și extorcarea informației.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de popamarinus12345
1

     Amenințările la adresa securității informatice sunt prezente sub mai multe forme. Unele dintre cele mai frecvente amenințări sunt atacurile informatice, furtul proprietății intelectuale, furtul de identitate, furtul de dispozitive sau informații, distrugerea și extorcarea informațiilor.

              Virușii viermi, atacurile de phishing și caii troieni sunt câteva exemple comune de atacuri software. Furtul proprietății intelectuale reprezintă, de asemenea, o problemă răspândită pentru multe companii din sectorul tehnologiei informației.

              Furtul de identitate este încercarea de a obține informații personale despre o persoană sub un nume ori identitate false sau de a utiliza datele deținute pentru a procura informații importante prin intermediul ingineriei sociale. Întrucât cele mai multe dispozitive sunt acum mobile, furtul de dispozitive sau informații devine din ce în ce mai frecvent, acestea fiind ușor de sustras. Pe măsură ce capacitatea de stocare a datelor crește, furtul devine mai dezirabil.

              Guvernele, armata, lumea afacerilor, instituțiile financiare, spitalele, organizațiile non-profit au acumulat cantități mari de informații confidențiale despre angajații, clienții, produsele lor. În cazul în care informațiile confidențiale despre clienții corporativi sau condițiile financiare sau noile game de produse cad în mâinile concurenților sau ale hackerilor, companiile și clienții lor pot suferi pierderi financiare semnificative și ireparabile, ceea ce afectează reputația companiei. Din punct de vedere comercial, trebuie să se ajungă la un echilibru între securitatea informațiilor și costuri. Modelul Gordon-Loeb oferă o metodă de economie matematică pentru a rezolva această problema

              Pentru persoanele fizice, securitatea informațiilor are un impact semnificativ asupra vieții private, iar percepția oamenilor privind viața privată sunt foarte diferite de la o cultură la alta.

Alte întrebări interesante