Limba română, întrebare adresată de ecaterinasofronovici, 8 ani în urmă

Referat:stres si personalitate.Simptome si strategii antistres

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bombonicagabri
2
În viața cotidiană, diferite situații mai puțin prevăzute au loc în viața noastră, care ne pot cauza un real disconfort, nefiind pregătiți să le gestionăm corespunzător.
Din acest motiv, stresul își face apariția, fiind stimulat de diverși factori externi mai putin favorabili care au loc în jurul nostru. Depinde de fiecare invidid cum se autocontrolează, pentru că efectele stresului se pot manifesta diferit de la om la om. Simptomele cele mai întâlnite sunt bătăile inimii crescute, gândurile pline de însemnătate și depresia. Pentru unii oameni, stresul este ușor de înlăturat, dar pentru alții, acest lucru poate reprezenta un imens efort. Felul în care este îndepărtat stresul, este corelat cu personalitatea individuală a fiecăruia. Sore exemplu, extrovertiții, oamenii care sunt foarte interesați de viața lor exterioară, îndepărtează mai eficient energiile negative, pe când oamenii închiși în ei, introvertiți, pot depune un real efort. Personalitatea nu poate fi schimbată, fiind o trăsătură de caracter înnăscută, dar poate fi modelată de-a lungul timpului, prin dorință intensă. Modelarea presupune acționarea în anumite situații într-un mod în care de fapt, n-am acționa în mod obișnuit. Orice persoană poate învăța moduri mai bune de a deveni mai puternică, mai exteriorizată, dar “prelucrarea” totală a temperamentului este imposibilă, deoarece o trăsătură înnăscută nu poate fi schimbată direct de la rădăcină.
Cele mai bune strategii antistres, indiferent de personalitate, sunt gândirea pozitivă, întrebările puse cuiva de încredere, sfatul unei persoane experimentate și încrederea în sine și în forțele proprii. Strategiile antistres pe care le putem aborda în diverse circumstanțe se află chiar în interiorul nostru și nimic nu ne poate opri să ne depășim limitele, indiferent de orice.

Cam atât, sper să îți fie de ajutor :) întreabă-mă dacă mai ai nevoie de ceva :)
Alte întrebări interesante