Chimie, întrebare adresată de appol0778, 8 ani în urmă

referat sulfura de sodiu 15 - 20 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Patry1233
1

Răspuns:

Sulfura de sodiu este sodiu sarea de hidrogen sulfurat . Acesta se găsește de obicei în forma enneahydrate.

La temperatura camerei, se pare ca un solid incolor, când foarte pură, altfel gălbui, cu miros caracteristic de hidrogen sulfurat.

Ambele săruri anhidre și hidratate sunt solubile în apă, oferind soluții puternic alcaline. Unele mostre comerciale sunt denumite Na2S xH 2 O, în cazul în care este specificat un procentaj în greutate din Na2S. Gradele disponibile în mod obișnuit au aproximativ 60% Na2S în greutate, ceea ce înseamnă că x este de aproximativ 3 Aceste clase tehnice de sulfură de sodiu au un aspect galben datorită prezenței polisulfuri . Aceste clase de sulfură de sodiu sunt comercializate ca „fulgi de sulfură de sodiu“.

Acesta este un compus higroscopic, coroziv, periculos pentru mediu.

Sulfura de sodiu este utilizat în principal în procesul Kraft în industria celulozei și hârtiei .

Este utilizat în tratarea apei ca agent absorbant de oxigen și, de asemenea, ca precipitant metalelor; în fotografie chimice la ton negru fotografii alb-; în industria textilă ca agent de albire, pentru hidrodesulfurare și ca agent dechlorinating; și în comerțul de piei pentru desulfitarea de extracte tanante. Este utilizat în producția chimică ca agent de sulfonare și sulfomethylating. Acesta este utilizat în fabricarea de produse chimice din cauciuc, coloranți de sulf și alți compuși chimici. Acesta este utilizat în alte aplicații , inclusiv flotația minereului, extracția petrolului , colorant și producția de detergent. Este, de asemenea, utilizat în timpul de prelucrare a pieilor, ca agent nereticulat în operația de cenușărire.

Explicație:sper ca e bun =)

Alte întrebări interesante