Limba română, întrebare adresată de antonia7022, 8 ani în urmă

Reflectăm şi aplicăm
De ce crezi că a fost necesară adoptarea unui document
special cu privire la protecţia drepturilor copilului?
Dau 20 de puncte!<3

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Buna! Sa te ajut ca sa intelegi!

Nu stiu in ce clasa esti (6,7,8 ),dar solicitarea ta cred ca ar face obiectul stiintelor sociale! Pai, daca ne gandim serios la faptul ca a fost  imperios necesar adoptarea unui document special cu privire la protectia drepturilor copiilor, sa ne gandim :  DE CE?

In primul rand, in lumea asta mare, exista milioane de copii maltratati, abuzati, orfani, care nu isi pot exprima in fata autoritatilor doleantele sau obtinerea protectiei. In al doilea rand copiii nu au drepturi speciale! Ei au aceleaşi drepturi ca şi orice alt om - inclusiv eu sau parintii si bunicii tai.

S-a recunoscut însă faptul că,  copiii, ca şi alte grupuri, au nevoie de atenţie specială ca şi consecinţă a vârstei şi vulnerabilităţii acestora.

Ei formează un grup care se confruntă deseori cu dificultăţi în accesarea propriilor drepturi. Din aceste motive si multe altele s-a luat la nivel mondial prin organismele abilitate adoptarea unui document  care sa tina cont de faptul ca " Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi." - Declaraţia universală a drepturilor omului

Apoi as incheia cu " Dată fiind lipsa sa de maturitate fizică şi intelectuală,

copilul are nevoie de protecţie  şi îngrijire speciale, inclusiv de o protecţie juridică  adecvată, atât înainte cât şi după naşterea sa " -

(Declaraţia ONU privind drepturile copilului)

Te-ai gandit ce s-ar intampla, care ar fi traiectoria vietii tale,  daca tu, eleva fiind nu ai fi protejata, daca nu ai avea drepturi conform acestui "document"?

Explicație:


antonia7022: Mulțumesc foarte mult . PS sunt in clasa 5 și obiectul se cheama educație socială și am văzut ca nu e scris aici pe aceasta platforma asa ca am pus la romană ori cum mulțumesc de răspuns!
Komisarul: Sa-ti fie de folos!
Komisarul: Cu multa placere! Exista pe aceasta platforma disciplina cu numele Stiinte sociale!
antonia7022: A Ok!
Komisarul: Succes la scoala!
Alte întrebări interesante