Istorie, întrebare adresată de IoNuTz11111111, 9 ani în urmă

regim totalitar fascist

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
6
-Regimul totalitar fascist a fost in Italia
-Regimul totalitar fascist a fost condus de catre Mussolini
-In regimul totalitar fascist nu se aplica principiul separarii puterilor in stat astfel
  puterea : legislativa , executiva si judecatoreasca apartine unui singur om sau partid politic
-A cauzat milioane de morti

Răspuns de georgianamirel
9
fascismul este o ideologie totalitara a secolului al xx lea care se baza pe ideeile statului si a natiunii unitare.
Este o miscare de masa antidemocratica, dar care sustine valorile familiei, ale solidaritatii nationale si ale disciplinei in toate sferele activitatii sociale.
Fascismul ia nastere in Italia cand in martie 1919 se constituie primele grupari fasciste numite "Fasciile de lupta". In 1921 fascistii obtin 35 de locuri in Parlament, dar nu reusesc sa formeze un guvern. In octombrie 1922 prin Marsul "camasilor negre" asupra Romei fascistii preiau puterea in Italia. regele Victor Emanuel al lII lea accepta demisia guvernului si il numeste ca prim-ministru pe Benito Mussolini. Monarhia era mentinuta la fel si parlamentul, dar avea un rol pur formal. Mussolini era ajutat de Marele Consiliu Fascist si avea largi prerogative: era seful suprem al armatei, ministru al corporatiilor, numea si revoca ministrii, etc.
Caracteristicile fascismului: existenta partidului unic Partidul National Fascist, infiintarea militiilor fasciste (ovra), sindicatele sunt inlaturate si inlocuite cu organizatiile profesionale, organizarea societatii italiene pe baze corporatiste, etc.


Alte întrebări interesante