Geografie, întrebare adresată de avramalexia661, 8 ani în urmă

Reguli de comportament in cazul uraganului​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeasilvia149
0

Explicație:

La primirea notificării cu privire la amenințarea unui semnal de uragan, furtuna, tornada oamenii încep să lucreze pentru a îmbunătăți durabilitatea clădirilor și a altor facilități, se iau măsuri de prevenire a incendiilor, precum și crearea de alimente, apă potabilă, medicamente și alte resurse necesare. Din partea vântului, ferestrele sunt închise sau acoperite cu scuturi, ferestrele ferestrelor sunt lipite, ușile sunt închise și armate. Dimpotrivă, din contră, ferestrele și ușile sunt deschise pentru a egaliza presiunea și a le fixa în această poziție.

La primirea informațiilor cu privire la abordarea directă a unui uragan sau furtună severă trebuie să ia locul potrivit în clădire, sau adăpost, ca și în cazul acțiunilor tornadelor - numai în subsol sau facilități subterane.

Când sunteți forțați să stați sub cerul deschis, încercați să stați departe de clădiri și folosiți ca adăpost o râpă (groapă, șanț, șanț, șanț de pe marginea drumului). Astfel, vă puteți apăra de uragane și furtuni și vă puteți proteja de crăpăturile de sticlă, ardezie, plăci, cărămizi și alte obiecte. Fața și capul trebuie acoperite cel puțin cu mâinile.Când un uragan se ascunde într-o cameră îngropată

Dacă călătoriți în transportul public și prin aspectul lor a determinat abordarea unei tornade, lăsați vehiculele și să acopere în cel mai apropiat subsol, adăpost sau se află într-o râpă în partea de jos a fiecărei adâncituri și împingeți la sol.

Când loviți o zonă de acțiune a unui uragan, o tornadă, furtuni încearcă să se adăpostească într-un loc sigur. Amintiți-vă că o tornadă, spre deosebire de o furtună și un uragan, are o mică zonă de acțiune. Toate aceste fenomene sunt însoțite de dușuri (și de furtunile de iarnă de iarnă), descărcări de trăsnet. Prin urmare, nu ar trebui să se ascundă în zona deschisă a arborilor separați și a altor obiecte. Ascunderea în apropierea râurilor, cursurilor, mlaștinilor nu este, de asemenea, recomandată din același motiv. În plus, faptul că vă aflați în apropierea râurilor și cursurilor, în special în zonele montane, poate duce la faptul că inundațiile care au început pot întrerupe rutele de evacuare și pot crea o situație periculoasă pentru dumneavoastră.

Alte întrebări interesante