Limba română, întrebare adresată de AYK4EVER, 9 ani în urmă

Relateaza o intamplare traita de tine ,de care iti amintesti cu placere.Foloseste expresiile : mai intai , in cele din urma

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DanaRozalia
11

Prin pădure

Imi amintesc ca si cum ar fi astazi cum, anul trecut, la inceputul primaverii, am fost sa-mi vizitez bunicii, la sat.

Profitand de vremea frumoasa si calduta de afara, bunicul mi-a propus sa facem o excursie prin padure.

Aveam ocazia, spunea el, sa culegem ciuperci de primavara si sa vedem in poienite primele flori iesite de sub zapada odata cu incalzirea vremii.

Ne-am trezit dis-de-dimineata si, insotiti de cainele bunicului, Maresal, am pornit la drum. Bunicul purta in spate un mic rucsac in care bunica ne pregatise apa si cateva provizii, in caz ca ni se face foame.

Mai întai am căutat poteca,ascunsă de niște tufe de zmeură.Prin padure ne-am bucurat de toate frumusetile naturii: copacii deja infrunziti, flori colorate, miros de muschi si umezeala. Am facut popas langa un parau si am baut apa proaspata.

Se facuse deja desttul de tarziu, asa ca am luat-o pe drumul de intoarcere. La un moment dat, Maresal a inceput sa latre zgomotos si sa priveasca tinta intr-o anumita directie, spre niste tufisuri bogate. Deodata a luat-o la fuga, a intrat in acele tufisuri si nu s-a mai intors nici cand bunicul l-a strigat. Curiosi, ne-am indreptat si noi inspre acolo dar nu am apucat sa facem decat cativa pasi pentru ca , din tufisuri ,au sarit doua caprioare destul de mari, s-au oprit pentru cateva clipe la cativa pasi de noi si apoi au luat-o la goana prin desisul padurii. Maresal a dat sa fuga dupa ele, insa bunicul l-a oprit si l-a certat. În cele din urmă, a încetat să mai latre.

Ajunsi acasa, am povestit draguta intamplare si bunicii si apoi ne-am dus la culcare, obositi dar si incantati de mica noastra excursie.


Alte întrebări interesante